8.3.2024. 11:14
0
Objavljeni detalji nesreće kod Vječne vatre: Uhapšen vozač Audija koji je sletio na trotoar i udario pješakinju
Iz MUP-a Kantona Sarajevo objavljeni su detalji nesreće koja se sinoć dogodila u Sarajevu, a kojom prilikom je teško povrijeđena pješakinja. Nakon uviđaja uhapšen je vozač Audija.

- Dana 07.03.2024. godine u 17,25 sati u ulici Maršala Tita, područje općine Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza putničkog motornog vozila „Audi A3“, kojim je upravljao A.R., rođen 1980. godine, nastanjen u Sarajevu, a zatim do udara i obaranja na kolovoz pješakinje A.R., rođene 1940. godine, nastanjene u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je 84-godišnjakinja, a ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCU u Sarajevu je zadržana na daljem liječenju- saopćeno je iz MUP-a KS.

Uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštvu Kantona Sarajevo obavili su pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja /član 336. stav 3. u vezi sa stavom 1./, a u vezi krivičnim djelom Ugrožavanje javnog saobraćaja /član 332. stav 3. u vezi sa stavom 1./ KZ FBiH, 44-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode - naveli su iz policije. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.