12.3.2024. 21:41
8
Ilustracija povodom ramazana izazvala raspravu na društvenim mrežama: Trebaju li na plakatu biti i druge bogomolje?
FOTO: Screenshot
Povodom početka ramazana Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini u saradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo izradila je promotivni plakat za društvene mreže na kojem između ostalog stoji natpis "Ramazan mubarek".

Pojedinim korisnicima društvenih mreža zasmetala je međutim panorama Sarajeva u pozadini. Na plakatu koji simbolizuje Sarajevo između ostalog nalaze se i žičara, relej na Humu, sarajevski sebilj, Vijećnica... Također, na ilustraciji su nacrtane i najpoznatije džamije u Sarajevu.



Pojedinim korisnicima društvenih mreža je zasmetalo što se na ovom plakatu nisu našli i drugi vjerski objekti koji se nalaze u Sarajevu poput Katedrale i Saborne crkve, pa i sinagoge. Prema njihovom mišljenju, to bi predstavljalo pravi simbol multikulturalnosti i multikonfesionalnosti glavnog grada. Dok drugi korisnici društvenih mreža poručuju kako nema ništa sporno u istoj jer je riječ o ramazanskoj ilustraciji. 

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.