14.3.2024. 11:38
3
Ministar Magoda poslao poruku Fudbalskom savezu BiH: Neću dozvoliti da sarajevski klubovi gube zbog raznih mešetara
Ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo Kenan Magoda je na svom Facebook profilu istakao da će stati u zaštitu sarajevskih klubova od raznih mešetara, povodom sinoćnje utakmice četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca koju su domaći napustili u 93. minuti susreta pri rezultatu 2:1 za goste nakon katastrofalnih sudijskih odluka.

Magoda je u svom komentaru naveo da više neće dozvoliti da gleda sopstvenim očima kako sarajevski klubovi gube zbog raznih mešetara te prozvao i NS BiH.

"Sport je radost življenja, želja za nadmetanjem, oličenje discipline i fer pleja. Sport je izuzetno važan segment ljudskog dozrijevanja, moralnog i društvenog odgoja. Sport pospješuje ljudske odnose i daje važan doprinos kulturi življenja", naveo je Magodana svom Facebook profilu i dodao:

"Nažalost, nekada sve ovo poništavaju razna mešetarenja iza sportske arene i utjecaji pojedinaca, a sve radi ciljeva koji nikako nisu sportski. Zbog takvih, slogan 'neka pobijedi bolji' gubi svaki smisao. Od danas ću se kao ministar kulture i sporta KS posebno fokusirati na zaštitu svih naših sarajevskih sportskih klubova u svim segmentima. Nećemo više dozvoliti da sopstvenim očima gledamo kako sarajevski klubovi gube, ne zbog lošijeg nastupa, nego zbog raznih mešetara. Očekujem od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da stanu sa ovom lakrdijom koju gledamo unazad nekoliko godina, a koja 'ubija' istinski duh sporta. Ono na čemu ću insistirati jeste pošteno suđenje, pa 'neka pobijedi bolji'", napisao je Magoda.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.