14.3.2024. 14:00
0
Safet Kešo šokiran letargijom Denisa Bećirovića: "Državu nazivaju terorističkom, Bošnjake teroristima, a on šuti. Sramota"
Umjesto saopćenja za javnost kojim Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine “osuđuje” obraćanje stalnog predstavnika Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi Bojana Vujića, ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković je morao već pokrenuti disciplinski postupak protiv njega i sankcionisati ga, izjavio je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Safet Kešo, saopćeno je iz SDA.

“S obzirom na to da čak ni saopćenje nije smio lično potpisati, već se sakrio iza institucije, jasno je da se Konakoviću previše sviđa fotelja u koju se smjestio pa je ne smije dovoditi u pitanje oponiranjem koalicionim partnerima, čak i u situaciji kada na međunarodnoj sceni Bosnu i Hercegovinu označavaju kao ‘najopasniji izvor terorizma u Evropi’, a bošnjački narod i Islamsku zajednicu kao ‘islamske teroriste’.

Pozivam ministra Konakovića, koji sebe voli nazivati ‘šefom bh. diplomatije’, da u skladu sa ovlastima i obavezama koje ima odmah pokrene disciplinski postupak zbog skandaloznog antidržavnog obraćanja osobe čiji je šef, ambasadora Vujića”, kazao je Kešo.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.