14.3.2024. 17:42
0
Studenti bezbjednosti i odbrane iz Srbije u trodnevnoj posjeti RS-u
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Siniša Kostrešević bili su danas domaćini polaznicima 13. klase polaznika Visokih studija bezbjednosti i odbrane iz Srbije, koji borave u trodnevnoj posjeti RS i BiH i njihovim institucijama.

Karan je polaznike 13. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane upoznao sa bezbjednosnim izazovima sa kojima se susreće RS i Ministarstvo.

Ovom prilikom je posebno istaknuto mjesto, značaj i uloga MUP-a kao garanta bezbjednosti RS i njenih građana, te da Republika Srpska i njene institucije predstavljaju faktor mira i stabilizacije RS i BiX.

- Na sastanku je konstatovano da MUP RS ima dobru saradnju sa Ministarstvom odbrane Srbije, odnosno sa Vojnom akademijom u Beogradu, na kojoj se trenutno školuje devet kadeta MUP-a RS, od kojih je šest na studijskom programu Kopnena vojska, a tri na studijskom programu Vojno vazduhoplovstvo - saopštio je MUP RS.

U okviru posjete Ministarstvu unutrašnjih poslova, polaznici Visokih studija bezbjednosti i odbrane su posjetili Centar za obuku u Zalužanima, gdje su obišli sve kapacitete sa kojima raspolaže ovaj Centar.

Među slušaocima 13. klase, su generali i oficiri Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Narodne skupštine Republike Srbije, predstavnici ministarstava i vladinih institucija, predstavnici Oružanih snaga BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Srpske i Bezbjednosno-informativne agencije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske po drugi put ima svog predstavnika na školovanju na Visokim studijama bezbjednosti i odbrane, a to je zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić, navodi se u saopštenju.

(Ajdin B.)

StudentiRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.