20.3.2024. 21:38
1
Naša stranka objavila spot: Evropa je naša. Otključavamo fondove preko dvije milijarde KM
Sutra očekujemo otvaranje pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom. Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen ranije je rekla da je u posljednjoj godini na putu integracija BiH u EU urađeno više nego u prethodnih deset. U Našoj stranci su optimistični.

U spotu kojim Naša stranka promovira otvaranje pregovora, predsjednik stranke Edin Forto poručuje: 

- Otvaranjem pregovora otključavamo fondove od preko dvije milijarde maraka kojima ćemo unaprijediti našu digitalnu transformaciju, željeznicu, transportnu infrastrukturu, energetiku, kulturnu i kreativnu industriju. To je sve što nam treba jer mi jesmo Evropa.

Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH kaže da je protekla godina bila godina rasprava, pregovora, lobiranja i rada, ali i godina rezultata: 

- Predugo smo čekali na ovaj dan, ali on je došao. Uspjeli smo. Sada se pred Bosnom i Hercegovinom i njenim građanima otvaraju evropske perspektive. Evropa je naša!

Sabina Ćudić, također zastupnica u državnom Parlamentu kaže da otvaranjem pregovora BiH piše svoju evropsku historiju: 

- Vrijeme je da ravnopravno i dostojanstveno sjednemo za evropski sto, jer nakon decenija čekanja naši poljoprivrednici, naši mladi, naši poduzetnici, naši radnici zaslužuju dostojanstvo i zaslužuju da budu dio evropske porodice.

Na kraju poručuje - Evropa je naša.



(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.