21.3.2024. 9:35
3
Naša stranka objavila spot koji promoviše otvaranje pregovora sa EU, uslijedili su burni komentari
FOTO: Screenshot/facebook
Naša stranka objavila je promotivni spot pod nazivom "Evropa je NAŠA!" uoči predstojeće sjednice Evropskog vijeće na kojoj se očekuje odluka o tome da li će našoj zemlji odobriti otvaranje pregovora.

U spotu se pojavljuje nekoliko visokorangiranih članove ove stranke poput Edina Forte, Sabine Ćudić i Predraga Kojovića, prenosi Oslobođenje.

- Otvaranjem pregovora otključavamo fondove u iznosu većem od dvije milijarde KM kojima ćemo unaprijediti našu digitalnu transformaciju, željeznicu, transportnu infrastrukturu, energetiku, kulturnu i kreativnu industriju. To je sve što nam treba jer mi jesmo Evropa, rekao je Edin Forto, predsjednik NS i ministar prometa i komunikacija BiH.

Predrag Kojović, državni parlamentarac iz Naše stranke, izjavio je da je protekla godina bila godina pregovora, rasprava, lobiranja, ali i godina rezultata.

- Predugo smo čekali na ovaj dan, ali on je došao. Uspjeli smo. Sada se pred Bosnom i Hercegovinom i njenim građanima otvaraju evropske perspektive. Evropa je naša, kazao je Kojović.
 


Zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Sabina Ćudić, istakla je kako će zeleno svjetlo za otvaranje pregovora biti historijski korak za našu zemlju.

- Vrijeme je da ravnopravno i dostojanstveno sjednemo za evropski sto jer nakon decenija čekanja naši poljoprivrednici, naši mladi, naši poduzetnici, naši radnici zaslužuju dostojanstvo i zaslužuju da budu dio evropske porodice, istakla je Ćudić.

Spot Naše stranke privukao je mnogo reakcija i komentara javnosti, a čini se da su među ljudima mišljenja podijeljena. 

"Mi smo ušli davno u EU nemate potrebe se truditi i pregovarati oko ulaska 50% stanovništva je već ušlo bez vas, a vi mlatite praznu slamu svjesno ili nesvjesno"

"Najbolji ste, samo tako nastavite"

"Ovo me podsjeća kao kada se djeca raduju šarenoj laži"

"Svaka čast, najviše ste dali da se približimo EU"

"Stid me ovo gledati"

"Izazivate gađenje među ljudima"

"Ovo nam je šansa za dalje"

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.