21.3.2024. 16:46
0
Stanovnici Pala ogorčeni: Vodu će plaćati 25% skuplje jer Vodovod nema za plata
FOTO: ilustracija
Stanovnici Pala ubuduće će plaćati skuplju vodu. Dok većina građana negoduje, direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija kaže da je na ovaj potez bio prinuđen kako ne bi ugrozio plate uposlenicima, ali i povećao prihod ovom preduzeću.

“Imao sam moralnu obavezu prema radnicima i našem preduzeću da pošljem zahtjev za povećanje cijene vode. Ne znam kako bi radnicima mogao pogledati u oči da zakasne plate ili da ne možemo platiti poreze i doprinose”, rekao je Dejan Kojić, direktor Vodovoda i kanalizacije a.d. Pale.

Odbornici Skupštine opštine Pale dali su danas saglasnost za poskupljenje cijene vode od 25 odsto, te usvojili zaključke koji se odnose na izgradnju filterskog postrojenja za prečišćavanje vode.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je u posljednjih 10 godina voda poskupjela samo jednom i da je lokalna zajednica mogla da interveniše i pomogne preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ sa oko 6OO.OOO KM, ali da to ne bi značajno uticalo ni na šta jer je potrebno iznaći sredstva da preduzeće opstane i zato je donesena odluka o povećanju cijene vode.

„Na kraju smo došli do zaključka da je voda usljed padavina mutna i da je najbolje izgraditi filtersko postrojenje za prečišćavanje“, izjavio je Jugović novinarima nakon sjednice Skupštine opštine.

On je dodao da su današnjim zaključkom zaduženi načelnik i nadležno od‌jeljenje da pripreme projektnu dokumentaciju za izradu filterskog postrojenja za prečišćavanje vode na sabirnom rezervoaru izvora Vrelo Miljacke i Vrelo Vlahovići.

Prema njegovim riječima, u budžetu za narednu godinu planirana su sredstva za izgradnju ovog postrojenja koja će iznositi najmanje 1.5OO.OOO KM.

(Erna H.) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.