23.3.2024. 13:10
0
Šteta objavio: Počelo spajanje kružnog toka u Boljakovom potoku
FOTO: facebook
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta objavio je nove informacije o radovima na Devetoj transverzali, tačnije na kružnom toku koji se gradi u naselju Boljakov potok.
"U ranim jutarnjim satima počelo je spajanje kružnog toka na IX transverzali, jednom od najvećih projekata cestovne infrastrukture u Kantonu Sarajevo", navodi se na stranici Vlade Kantona Sarajevo.

Nešto ranije iz Općine Novi Grad Sarajevo istakli su da su izgradnji kružnog toka prethodile aktivnosti na eksproprijaciji i ukljanjanju stambenog objekta i ograde, kao i rekonstrukcija vodovodne mreže i zamjena elektro i gasnih instalacija.

Njegovom izgradnjom, Novi Grad Sarajevo će i iz ovog dijela biti povezan sa autoputem preko Devete transverzale koja će biti završena u ovoj godini.

Ovi infrastrukturni projekti od izuzetne su važnosti za stanovnike općine Novi Grad Sarajevo, ali i za cijeli Kanton Sarajevo, jer će se njihovom izgradnjom poboljšati protok saobraćaja, smanjiti saobraćajne gužve i skratiti vrijeme putovanja.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.