24.3.2024. 21:00
1
Mijatović o ratnoj prošlosti: Vaši lideri i komandanti izdali su vas i prodali na sve tri strane
FOTO: facebook
Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin MIjatović na Facebooku je poručio da je "šansa u danas i sutra, jučer se niste i nećete se nikad razumjeti".

- Svoju državu Bosnu i Hercegovinu volim beskrajno. Rođen sam u njoj i ne idem iz nje, ali sam imao sreću da u vrijeme rata nisam bio ovdje i da mi niko nije stradao. Ja ne mogu da osjetim sva stradanja tokom rata, ali razumijem sve i pokušavam da svačiju bol i patnju prihvatim kao svoju. I da, sve je to bilo prije skoro 3 decenije i da moramo se sjećati svega, ali moramo i nastaviti sa životom - naveo je Mijatović.

Dodao je da se mogu ljuti na koga god žele, da kritikuju i proganjaju svakoga ko ne misli isto, ali opet "to je sve bilo i jučer je".

- Sve to što tvrdite da ste u pravu, svi vi, je bilo jučer i niste se ni tada razumjeli kao što se ni danas ne razumijete, ali tužno je što ste ubjeđeni da ćete i danas jedni druge pobijediti. Vi ste sa vašim glavama još u ratu, sopstvenu djecu koja su se rodila poslije rata ste isto vaspitali. Ja vam moram reći - brutalno su vas za*ebali vaši lideri i komandanti, ništa niste dobili, izdali su vas i prodali na sve tri strane, a vi i dalje ako želite samo naprijed do potpunog istrebljenja - naveo je Mijatović.



Poručio je da on želi da pravi ovo društvo i ovu državu.

- Ja mogu da je pravim i danas i sutra, ali ne sa vama koji živite jučer. Apsolutno me ne interrsuju vaše istine i vaše istorije i historije, ako imate snage za danas i sutra hajmo, ako ne želite pobijte se u svojim getima prošlosti.

I ne, ne interesuju me vaše ideje plemenskih državica, i ne, ne interesuje me Bosna u kojoj će biti kako samo jedni kažu, i ne, nemate vi pojma o budućnosti, vama je savršeno u vašoj katastrofalnoj prošlosti. Sve tri vaše vojske prošlosti me ne interesuju, interesuje me vojska mladosti danas koja je otjerana iz ove zemlje i kako da se vrati, sa vašom pričom o prošlosti, nažalost, nikada. I da se razumijemo, dat ću sve od sebe da živimo danas i sutra, ako ne želite, je*iga, nije do mene. Uživajte u vašem čemernom jučer na sve tri strane - zaključio je Mijatović.

(Aldin B.)


1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.