29.3.2024. 10:43
0
Katica na sjednici Skupštine KS: Nije policija kriva što neko ima 30.000 KM kazni, a opet je za volanom
Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica iznio je uvodne riječi na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine KS o sigurnosnoj situaciji, ističući da je MUP KS odnosno Uprava policije glavni partner Tužilaštvu BiH u provođenju aktivnosti.

Istakao je da su unaprijedili rad Uprave policije MUP KS, primili nekoliko stotina novih policajaca i u toku je novo zapošljavanje, ali da će i veći broj policijskih službenika uskoro otići u zasluženu penziju.

Katica je kazao da se radi na unaprijeđenju sigurnosne situacije u saobraćaju.

„Za prva dva mjeseca 2024. godine oduzeto je 40 vozila. Tražimo izmjene pojedinih zakona jer je to neophodno „oružje“ u rukama policije. Nije policija kriva što neko ima 30.000 KM za kazne, a policija ne može da ga liši slobode. Tražimo izmjene Zakona o osnovama sigurnosti u saobraćaju, da se obijesna vožnja normira kao krivično djelo“, kazao je Katica.

On je istakao da prekršioci ne plaćaju novčane kazne koje bi trebale biti metod odvraćanja od ponavljanja prekršaja. Umjesto toga, prekršioci su i dalje za volanom a kazne ne plaćaju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.