2.4.2024. 17:58
0
Efendić: "Vlada FBiH želi zatvoriti hotel u Nedžarićima zbog administracije koja će samo trošiti budžet"
Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić (SBiH) nezadovoljan je time što entitetske vlasti namjeravaju da hotelsku zgradu u Nedžarićima prenamijene u prostor za poseban odjel za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Napomenuo je da je hotel u zgradi koju je preuzela Agencija za upravljanje oduzetom imovinom nakon sudskih postupaka. Do trenutka kada je Agencija preuzela zgradu, u njoj je bio studentski hotel koji je otvoren 2014. godine. Prema Efendićevim riječima, postojeći hotel zapošljava između 35 i 40 radnika i rentabilan je.

Obrazložio je zašto mu je neprihvatljivo da umjesto hotela bude poseban odjel za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala u Federaciji Bosne i Hercegovine, tzv. federalni USKOK.

"Vlada FBiH planira zatvoriti ovaj hotel i od njega napraviti sjedište neke nove državne, tj. federalne institucije, nešto kao federalno tužilaštvo, kako sam razumio. Spominju i 'federalni USKOK, pa mi ovo uskakanje u hotel izgleda ide i uz naziv te institucije. Prosto je nevjerovatno da Vlada FBiH nije u stanju za svoje potrebe izgraditi niti jednu kancelariju, pa se odlučuju smanjiti turističke kapacitete naše općine i glavnog grada kako bi smjestili svoje institucije", ukazao je.

Pitao je kako će se od hotelskih soba s kupatilima napraviti kancelarije i kako se to isplati.

"Kako nemaju osjećaja da gase radna mjesta u privredi, radnika koji sebi zarade platu? Umjesto hotela koji je bio izvor prihoda žele imati zgradu administracije koja će samo trošiti budžet, a hotel je kroz poreze punio budžet", dodaje Efendić.

Traži od Vlade FBiH da odustane od ove, kako je konstatovao, besmislene ideje kojom se smanjuje turistička ponuda i broj kreveta, smještajnih kapaciteta Novog Grada, a sve kako bi se "udovoljilo širenju" i "gomilanju" administracije koja je na budžetu.

Smatra da je spomenutu instituciju potrebno smjestiti u nekoj od, kako tvrdi, brojnih praznih zgrada ili da se napravi zgrada za te potrebe. Još jednom je poručio da je zatvaranje hotela nepotrebno i neprihvatljivo.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.