30.4.2024. 9:54
1
Jelka Milićević nova zamjenica direktora Agencije za bankarstvo FBiH
FOTO: n1
Jelka Milićević, bivša federalna ministrica finansija bit će danas imenovana za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH.

Njeno imenovanje, kako saznaje Avaz predviđeno je danas na sjednici Vlade Federacije, koja je zakazana u 10 sati.

Milićević će biti imenovana za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH na period do isteka mandata zamjenika direktora koji je razriješen, a koji je imenovan Odlukom Parlamenta FBiH.

Direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH, po prethodno provedenom postupku javnog konkursa u skladu sa zakonom, na prijedlog Vlade Federacije  imenuje Parlament Federacije BiH na period četiri godine, uz mogućnost imenovanja na dva uzastopna mandata  - navedeno je u članu 22. stav (2) Zakona o Agenciji za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.