17.5.2024. 13:16
0
Veliki talenat: Samed Baždar umjesto Srbije prihvatio da igra za BiH!
FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Nedavno je selektor Srbije Dragan Piksi Stojković dao šansu Baždaru u prijateljskim mečevima u A reprezentaciji Srbije, ali i pored toga, nakon razgovora s porodicom mladi napadač pristao je da promijeni reprezentaciju i obuče bh. dres, objavio je portal Sportske.ba.

Nadalje, Sportske navode da će Piksi pozvati Baždara na širi spisak igrača za Euro, ali da je svejedno njegova budućnost u bosanskohercegovačkoj selekciji.

Imao je nedavno razgovore sa predstavnicima Fudbalskog saveza BiH i sve je prošlo u najboljem redu, a on posjeduje i bh. pasoš te je ostalo da podnese zahtjev za promjenu sportskog državljanstva, što ne bi trebalo biti problem.

Nekoliko je tako novih reprezentativaca koji su na isti način dospjeli do bh. reprezentacije, iako su prethodno bili u planovima neke druge zemlje, kao naprimje Armin Gigović, koji je umjesto Švedske odabrao BiH i našao se juče na spisku novog selektora Sergeja Barbareza.

Baždar ima 20 godina i igra kao centralni napadač. Visok je 1.86 metara i mogao bi da bude pravi nasljednik Edina Džeke.

Prošao je omladinske selekcije Partizana, a za prvi tim crno-bijelih zaigrao je još prije tri godine. U ovoj sezoni ima 29 nastupa i osam golova uz jednu asistenciju.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.