5.3.2024. 15:50
0
Rođen u Novom Pazaru, ima pasoš BiH, ali neće zaigrati za bh. reprezentaciju: Selektor Srbije pozvao supertalentovanog Sameda Baždara za meč protiv Rusije
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, objavio je širi spisak fudbalera na koje će računati za predstojeće dva kontrolna susreta.

Njegovi izabranici će 21. marta će igrati prijateljski meč protiv Rusije (18 sati), a onda četiri dana kasnije slijedi gostovanje Kipru (18).

Na spisku su i dva debitanta, Jan Karlo Simić, stoper Milana i Samed Baždar, napadač Partizana, koji briljirao u beogradskom timu. Simić, čiji su roditelji iz Višegrada, nikada se i nije dovodio u vezu sa BiH, a za Baždara su pojedini mediji iz naše zemlje pisali da bi mogao zaigrati za Zmajeve.

Ipak, od toga nema ništa, jer je Novopazarac, koji posjeduje pasoš BiH, ostao vjeran Srbiji, čije je prošao sve mlađe selekcije (od U15 do U21).



(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.