5.5.2024. 14:54
0
Vaskršnja poruka iz Trebinja: Mi hrišćani svuda nosimo krst Hristov!
U trebinjskom Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg na praznik Hristovog Vaskrsenja jutros je vaskršnju liturgiju služio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, uz sasluženje sveštenstva, piše danas Avaz.

Episkop Dimitrije je okupljene vjernike blagoslovio i poželio im sreću i radost i da se uvijek raduju ovom prazniku, pozdravivši ih tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse".

On je istakao da Vaskrs u srcu uvijek može da bude i ljudi da se pričešćuju Hristom Gospodom, samo ako rade na svom srcu, čuvaju zapovijesti Hristove i njima mijenjaju sebe po uzoru na Njega.

Vladika je dodao da je Gospod Isus Hristos za čovjeka morao da umre i bude raspet, a mi hrišćani, svuda gdje god idemo nosimo krst Hristov, te da iz tog krsta dolazi radost, prenosi Dnevni Avaz.

Poslije liturgije i pričešćivanja velikog broja vjernika koji su se za ovu svetu tajnu pripremali kroz vaskršnji post, vjernicima su dijeljena bojena vaskršnja jaja.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.