5.5.2024. 18:08
0
Njemački div u Sarajevu planira širenje proizvodnje
FOTO: biznisinfo.ba
Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) zajedno s Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo i Općinom Vogošća, kao i s partnerima iz Svjetske banke posjetili su firmu Veritas automotive doo Sarajevo.

Veritas Automotive doo osnovan je 2011. godine i posluje veoma uspješno u sektoru  proizvodnje ostalih dijelova i pribora za motorna vozila, plasirajući svoje proizvode za najznačajnije kompanije iz sektora automobilske industrije.

Kompanija zapošljava 380 radnika i planira dalje širenje.

Tokom sastanka se također razgovaralo o budućim planovima firme, trenutnom poslovnom okruženju i načinu poboljšanja trenutne situacije u proizvodnom sektoru, korištenju zelene energije, te koracima koje će predstavnici institucija poduzeti nakon sastanka.

Afercare program se provodi uz tehničku podršku Međunarodne finansijske korporacije (IFC) iz Grupacije Svjetske banke.

Sarajevo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.