8.5.2024. 21:06
0
Magoda posjetio stadion Hakija Mršo u Vogosci: Uskoro rekonstrukcija terena, Ministarstvo kulture i sporta KS izdvaja 300.000 KM za njegovu obnovu
FOTO: Vlada KS
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, zajedno s načelnikom Općine Vogošća Migdadom Hasanovićem i zastupnicom u Skupštini Kantona Sarajevo Kristinom Petrović, posjetio je danas stadion “Hakija Mršo” u Vogošći. Razlog njihove posjete je najava početka radova na postavljanju vještačke trave i drenažnog sistema na terenu stadiona.

Projekt rekonstrukcije stadiona, koji će omogućiti kvalitetnije uslove za treniranje svim sportašima koji koriste ovaj teren, sufinansirat će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sa iznosom od 300.000,00 KM.

Posebno se ističe da će rekonstrukcija stadiona doprinijeti kvalitetu i poboljšanju trenažnih procesa za Fudbalski klub Unis iz Vogošće, koji skoro osam decenija predstavlja ponos ovog kraja. Klub, koji se takmiči u Drugoj federalnoj ligi, broji oko 250 dječaka raspoređenih u 18 selekcija, a mnogi od njih su već pokazali izuzetan talent.

Uprava Fudbalskog kluba Unis izrazila je veliku zahvalnost ministru Magodi, ističući da je ispunio obećanje dato prošle godine o podršci razvoju sporta u Vogošći. Ova investicija će ne samo unaprijediti infrastrukturu sportskih objekata, već će i doprinijeti daljnjem razvoju mladih talenata u ovom kraju.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.