9.5.2024. 13:28
0
Delegacija KS položila cvijeće i odala počast povodom Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope i Dana Zlatnih ljiljana
FOTO: VLADA KS
Povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope i Dana Zlatnih ljiljana, a u okviru Dana Kantona Sarajevo, delegacije Kantona Sarajevo položila je danas cvijeće i odala počast na Mezarju „Kovači“, Spomen-obilježju „Vječna vatra“ i Spomen-parku Vraca.

„Mislili smo da smo pobijedili fašizam ali, nažalost, on je počeo da ponovno bukti 90-tih godina, kada smo sve njegove surove posljedice najviše osjetili mi. Svjesni smo da fašizam nikada nećemo pobijediti, ako ne njegujemo i ne obilježavamo sve vrijednosti borbe protiv ove pošasti na kojima se, u ostalom, temelji naša državnost“, poručio je premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, koji je predvodio delegaciju prilikom odavanja počasti na Spomen-obilježju „Vječna vatra“. 

Kako je potcrtao, bitno je i da jačamo institucije Bosne i Hercegovine, ulažemo u obrazovanje i u nauku, jer je to najbolji preventivni način borbe protiv fašizma. 

„Cilj nam je da se on potencijalno nikada više ne desi na ovim prostorima i da sve njegove posljednice ponovno ne osjetimo na svojoj koži, kako to danas, nažalost, osjećaju građani Ukrajine, Palestine, Gaze i drugih ratom ugoženih područja u svijetu“, zaključio je premijer Uk.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.