9.5.2024. 20:18
0
Dodik optužuje Sattlera za eskalaciju krize: "Izabrao je da bude francuska sobarica umjesto evropskog ambasadora"
Predsjednik RS Milorad Dodik okrivio je šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera (Johann Sattler) za eskalaciju krize u BiH, rekavši da je "umjesto evropskog ambasadora izabrao da bude francuska sobarica".

Satler je svjedok svih opstrukcija od bošnjačkih političkih elita koje traju godinama. Satler je svjedok rušilačke politike SAD-a u BiH koja sruši svaki dogovor domaćih političara. Satlter je svjedok i dolaska Kristijana Šmita, uz punu svijest da se Šmit ovdje lažno predstavlja, ali Satler podržava neizabranog Nijemca kojem u leđa duva raspojasani Majkl Marfi - rekao je Dodik.

Naglasio je da bi do ujutru mogao nabrajati na šta je sve zažmirio Satler, ali i ovo što je nabrojao je, kako kaže, previše.

I konačno, čovjek koji je poslat u BiH da promoviše evropske vrijednosti i standarde mrtav hladan komentariše i Izborni zakon koji je u BiH nametnuo čovjek koji formalno nema nikakvu funkciju u BiH. Kakve su to evropske vrijednosti i kakvo je to licemjerje ostavljam svima da prosude sami - naglasio je predsjednik Dodik.

Istakao je da je promotr saradnje, u BiH i regionu, Satler šutio kad je osporena izgradnja istočnog kraka gasovoda, i tako dalje.

Šutio je na sve opstrukcije prema RS-u. Upitao bih onda sve u BiH, a i izvan nje ko je odgovoran za krizu u BiH - Milorad Dodik, koji uporno istrajava na poziciji očuvanja ustavnog poretka u BiH ili Johan Satler koji je riješio da svoj mandat u BiH potroši na podilaženje bošnjačkoj političkoj eliti i američkom ambasadoru, a ostatak vremena da se pravi mrtav? - upitao je Dodik.

Ali kada Satler odluči da se na kratko probudi, kaže Dodik, onda prekrši Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima miješajući se u unutrašnja pitanja BiH.

Gotovo cijeli intervju Satler je potvrđivao da je tu konvenciju davno čitao - veli Dodik.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.