17.6.2024. 9:08
0
Brukanje države: Da li je Denis Bećirović pobjegao prije držanja govora na samitu u Švicarskoj? Na društvenim mrežama objavio kako drži govor ali na mjestu predviđenom za izjave za medije
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović učestvuje u velikom Samitu o miru u Ukrajini koji se održava u Švicarskoj.

No, učestvovanje bi mogla biti pogrešna riječ.

Naime, na mrežama se jučer pojavio snimak sa konferencije na kojoj je Bećirović trebao održati govor. Međutim, dok predsjedavajući konferencije proziva Bećirovića da počne govor njega nema. Uprkos prozivci, Bećirović se nije pojavio pa se prešlo na sljedećeg govornika. (Sve se čuje na live prenosu na 01:19:13, ispod je izdvojena verzija).



Na ovako ozbiljnim konferencijama svakako da postoji striktni protokol i dnevni red pa je vjerovatnoća da Bećirović nije znao da treba govoriti - minimalna i zanemariva.

Postavlja se pitanje gdje je bio?

Raport je to pitanje uputio članovima Bećirovićevog kabineta. Njegov savjetnik za medije Adis Deljković objasnio je da se radilo o kašnjenu protokola, da im je bilo najavljeno jedno vrijeme, a ustvari je bilo drugo. Istakao je da je Bećirović bio na vrijeme u sali i da se uvijek precizno drži svih termina.

Ipak, zanimljivo je da je Bećirović objavio snimak govora, ali na mjestu gdje se daju izjave za medije. Tako je na svojim društvenim mrežama objavio sebe za govornicom gdje drži govor, međutim, kao što smo naveli, na mjestu predviđenom za izjave za novinare.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.