3.7.2024. 11:32
0
Zemaljski muzej BiH koriguje cijene ulaznica
Danas je Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine objavio nove cijene ulaznica nakon višegodišnjih nastojanja da zadrži minimalne troškove svojih usluga. Uprkos naporima da se cijene održe na niskom nivou, muzej je primoran na korekcije u cjenovniku zbog negativnog i diskriminirajućeg stava pojedinih državnih i federalnih ministarstava.

Novi cjenovnik ZMBiH predviđa sljedeće cijene: Djeca predškolskog uzrasta imaju besplatan ulaz, djeca i mladi od 6 do 18 godina, studenti uz indeks ili drugi odgovarajući dokument, te penzioneri uz ček za penziju ili sličan dokument, ulaze po cijeni od 2,00 KM, odrasli građani Bosne i Hercegovine plaćaju ulaznicu 10 KM uz predočenje lične karte, odrasli bez popusta plaćaju ulaznicu 20 KM, dok ulaz između 18 i 19 sati košta 5 KM za odrasle, dok je besplatan za djecu i penzionere.

Muzej ističe da su pri korekciji cijena posebno uzete u obzir osjetljive kategorije stanovništva, čije povlastice nisu promijenjene. Nadaju se da će Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine i dalje biti omiljeno mjesto za obrazovanje i kontemplaciju svim posjetiocima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.