4.9.2024. 15:16
0
Procurili detalji zatvorene sjednice SNSD-a: "Kako ono tebe zovu ‘Debeli’, niko ti ne zna prezime, ‘Debeli'”
FOTO: N1
SNSD je u Doboju održao sjednicu Glavnog odbora stranke, koja je bila zatvorena za javnost. Predsjednik stranke Milorad Dodik istakao je da je stranka spremna za lokalne izbore, a neki od zanimljivih detalja procurili su do medija koji su bili fizički izdvojeni iz prostorije.

Oni koji su svjedočili kažu da je Dodik govorio optimistično i motivaciono, povremeno i emotivno uz naglašavanje teškoća i pritisaka s kojima se suočava Republika Srpska. Naglasio je da SNSD ne smije biti arogantan, nego da mora da pruži nadu ljudima.

“Idite među ljude. Ako ne čujete ljude nećete čuti ni sebe”, naveo je na sjednici.

Bio je kažu prisutni i “šaljiv”:

“Kako ono tebe zovu ‘Debeli’, niko ti ne zna prezime, ‘Debeli'”, obratio se Dodik Zoranu Stevanoviću te dobio stidljiv aplauz.

Inače je na sjednici Glavnog odbora pohvalio mnoge, koji po njemu vrijedno rade, od Obrena Petrovića do Darka Tomaša, ali i gradonačelnika Laktaša Miroslava Bojića.

Još jednom je istakao i pohvalio Vladu RS, koja ima rast BDP od 2,2%.

Govorio je i o očekivanoj podršci:

“Javno da kažem da ćemo biti podržani od SNS Srbije, ako ko vidi da neko hoda i drugačije govori, da mi javi, imaćemo podršku od Fidesa Orbana…”

Ove riječi sa zatvorene sesije kratko je objasnio na konferenciji za novinare:

“Niste čuli dio da sam rekao da se zahvaljujem što daju podršku Republici Srpskoj“, bio je kratak Dodik.

Ovaj put ništa nije govorio o BiH, uz opasku da CIK ima rigorozna pravila kampanje, te da provodi eksperimente.

Naveo je da će naredna sjednica Glavnog odbora stranke trajati dva dana i biće održana odmah nakon lokalnih izbora.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.