3.2.2024. 13:48
0
Dodik o navodima da je Republika Srpska pred bankrotom: Teška je situacija ali pod našom kontrolom
FOTO: N1
Prva sjednica glavnog odbora SNSD-a počela je u Srbcu sa 347 prisutnih. Predsjednik SNSD-a u svom obraćanju na početku poručio je da je SNSD jaka i moćna politička partija te da od njenog jedinstva zavisi i RS.

“Amerika i zapad žele da ostvare uticaj, za njih su dva najvažnija pitanja tj. dva glavna problema su Kosovo i Metohija i RS i na tome su angažovani, Ti napori su u zadnje vrijeme ubrzani i postoji dosta nervoze. Njihovi potezi su postali očajnički,” rekao je Dodik

SNSD bira potpredsjednika stranke, članove političkog i ekonomskog savjeta, generalnog sekretara, predsjedništvo, ali će se raspravljati o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

“Mi možemo računati samo na Srbiju , Zapadni interesi su nespojivi sa srpskim nacionalnim interesima, mi ponekad možemo da budemo bahati da ne znamo sta hoćemo ali uvijek uradimo pravu stvar, nije novo kada kažem da živimo u nestabilnim međunarodnim odnosima ” rekao je Dodik

Dodik kaže da SNSD može da računa samo na koalicione partnere ,ali da trebaju pokušati raditi sa opozicijom. Osvrnuo se i na njihov rad.

“Opozicija je konfuzna i neorganizovana, teško je računati da moraju da se uključe u dominaciju RS i njenih prava, u SDS-u su više oni koji su spremni da razgovaraju sa kolonijalnom upravom, a ne sa nama , a PPD je destruktivan oni su vise nevladina organizacija nego stranka, oni su potpuno podređeni zapadnim interesima, samom tim sto prihvataju lažnog visokog predstavnika” kaže Dodik

Istakao je i da nije tačno da je RS propala i da je pred bankrotom, te da su to neistine.

“Teška je situacija ali je pod našom kontrolom”, kaže Dodik.

Osvrnuo se i na suđenje pred Sudom BiH za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. 

“Ovdje sjedi predsjednik koji je svoj život posvetio za borbu za RS, ja sam neposlušan jer ne slušam visokog predstavnika koji nije legitiman i ja sam zato pred sudom, Milorad Dodik neće otići odavde, ja ću da se žrtvujem za RS i ja od toga neću odustati”, poručio je Dodik.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.