3.2.2024. 15:21
1
Izabrano predsjedništvo SNSD-a, potpredsjednici i generalni sekretar
U Srpcu je održana sjednica Glavnog odbora SNSD-a, izabrani su potpredsjednici i generalni sekretar, te presjedništvo stranke.

Sjednici je prisustvovalo 347 delegata od njih 410.

Izabrano je i pet potpredsjednika stranke, a to su: potpredsjednik zadužen za međunarodne odnose Željka Cvijanović, potpredsjednik zadužen za saradnju sa institucijama RS-a Radovan Višković, potpredsjednik zadužen za saradnju sa bh. institucijama Sanja Vulić, potpredsjednik zadužen za saradnju sa lokalnim zajednicama i nevladinim organizacijama Miroslav Bojić, i potpredsjednik zadužen za saradnju sa javnim preduzećima Luka Petrović.

Generalni sekretar je Srđan Amidžić, i svi prijedlozi su jednoglasno prihvaćeni od delegata.

Izabrani su i članovi političkog vijeća, a predsjednik tog tijela je Nebojša Radmanović. Predsjednik ekonomsko socijalnog vijeća je Nikola Špirić.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je RS značajno zaustavila bahatost zapadnih moćnika čiji su potezi postali, kako on tvrdi, očajnički i poručio da je SNSD partija koja nosi odgovornost za sudbinu naroda na ovom prostoru.

Obrazlažući izvještaj o ekonomskoj i političkoj situaciji u RS-u i svijetu, Dodik je rekao da je evidentno da zapadne zemlje žele da zavladaju ovim prostorom i da su Sjedinjene Države pokrenule hibridni rat protiv onih koji nisu za njihove politike.

"Danas se u svijetu svi pozicioniraju, i u tom kontekstu treba gledati i našu poziciju. "Objektivni Zapad" kako ga danas zovu predvode SAD, i očigledno da su oni krenuli u hibridni rat protiv svih onih koji ne razmišljaju kao oni. Јedna od njihovih teza jeste i nestanak RS-a. Danas postoje dva pitanja koja interesuju Zapad. Oni su vezani za Kosovo i Metohiji i RS. Sve ostalo riješili su uz pomoć svojih satelita u regionu", poručio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Dodik je naveo da je jasno da će se navodno mučenje kroz koje RS prolazi nastaviti i da će raznim "otimanjem" pokušati da unište volju za borbom.

"Razni ambasadori i dalje će dolaziti pod okriljem kolektivnih ideja koje su neostvarljive", rekao je Dodik i dodao da je sasvim vidljivo da je Evropa postala zavisna od SAD.

On je dodao da su pred Glavnim odborom SNSD-a jasni zadaci koji se odnose na izbor organa stranke koja je jaka i pobjednička.

"Ovo zasjedanje dolazi u složenim političkim uslovima i zato ćemo danas donijeti najvažnije odluke", istakao je Dodik.

Sjednici Glavnog odbora, između ostalih, pored Dodika, prisustvovali su i visoki funkcioneri ove stranke Željka Cvijanović, Radovan Višković, Siniša Karan, Nikola Špirić, Alen Šeranić, Denis Šulić, Miloš Bukejlović, Danijel Egić, Savo Minić, Sanja Vulić, Staša Košarac, Radovan Kovačević, Snježana Novaković Bursać, Srđan Amidžić i Željka Stojičić.

Članovi Glavnog odbora su bili upoznati sa očekivanjima u vezi sa lokalnim izborima ove godine.

Razmatrana je i aktuelna politička situacija u manjem bh. entitetu RS i BiH.

Sjednica Glavnog odbora SNSD-a održana je u Sportskoj dvorani "9. januar" u Srpcu.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.