16.9.2024. 16:25
0
Dodik pisao Trumpu na bosanskom i engleskom jeziku: "Gospodine predsjedniče, čuvajte se, trebate nam da pobijedite"
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik uputio je podršku Donaldu Trumpu, kandidatu republikanaca za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, nakon što je objavljeno da se istražuje drugi pokušaj njegovog ubistva.

“Već drugi pokušaj ubistva Trumpa. Gospodine predsjedniče, čuvajte se, trebate nam da pobijedite! Potreban si Americi, ali i ostatku svijeta”, napisao je Dodik na društvenoj mreži X.


Dodik se nalazi na američkoj “crnoj listi” i posljednjih godina je u stalnom sukobu sa američkom administracijom, na čijem čelu su demokrate, pri čemu je iznosio niz uvreda na njene zvaničnike, pa i samog predsjednika Joea Bidena.

Na Floridi je uhapšen Ryan Wesley Routh zbog bezbjednosnog incidenta, koji FBI istražuje kao pokušaj ubistva republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa.

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.