18.9.2024. 20:25
0
Ministarstvo privrede KS: Rekordan broj prijava, uskoro završetak obrade aplikacija i objava preliminarnih rang lista
Iz Ministarstva privrede Kantona Sarajevo obavještavaju aplikante na javne pozive za programe "Refundiranje troškova tehnološke modernizacije, uvođenja/obnavljanja standarda kvaliteta i digitalizacije poslovanja", "Poticaj za nova ulaganja u tehnološku modernizaciju i primjenu standarda kvalitete", te "Poticaj razvoja ženskog poduzetništva" o trenutnom statusu obrade njihovih prijava.

"Sve pristigle prijave ušle su u proces detaljne obrade. Zbog velikog broja prijava, proces evaluacije zahtijeva dodatno vrijeme, kako bismo osigurali da sve prijave budu adekvatno obrađene. U ovom trenutku, preliminarne liste kandidata koji ispunjavaju formalno-pravne uslove još nisu dostupne, no aktivno radimo na tome da ubrzamo proces. Očekujemo da će preliminarne liste biti objavljene u vrlo skorom roku", ističu iz Ministarstva.

Dodaju da je, na njihovu veliku radost, ove godine zabilježen rekordan broj prijava po ovim javnim pozivima.

"Ukupno smo zaprimili 612 prijava, što predstavlja rast od 43,2% u odnosu na prošlu godinu, kada smo imali 427 prijava. Ovaj porast jasno ukazuje na rastuće interesovanje privrednih subjekata za programe Ministarstva privrede, a to nam je potvrda da smo uspjeli vratiti povjerenje privrednika u korektnost i transparentnost rada Ministarstva. Pored ovih programa, proveli smo još osam javnih poziva, te su za njih šest već objavljenje preliminarne liste.

Za ova tri programa, kojima se u osnovi vrši subvencioniranje/refundiranje troškova subjekata male privrede planirano je ukupno 2.000.000 KM u tekućoj kalendarskoj godini. Međutim, prema dosadašnjem nezvaničnom pregledu, a kako bi svi aplikanti koji ispunjavaju uslove propisane javnim pozivom dobili poticajna sredstva, za ove programe bi bilo potrebno osigurati dodatnih oko 3.000.000 KM", navode iz Ministarstva.

Naglašavaju i da se trenutno radi na obezbjeđivanju potrebnih sredstava kako bi svi kandidati koji ispunjavaju uslove dobili odgovarajuće refundacije i poticaje.

Ističu i kako je to, pored velikog broja prijava, jedan od razlog radi kojeg je prolongirano objavljivanje Preliminarnih rang listi odabranih kandidata.

"Dragi privrednici, zahvaljujemo se na strpljenju i razumijevanju, te vas pozivamo da pratite našu web stranicu i kanale komunikacije za dalje informacije", pozivaju aplikante iz Ministarstva privrede KS.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.