17.9.2024. 11:36
0
Preminula poznata sarajevska ljekarka prof. dr. Elma Kučukalić-Selimović: Bila je jedan od najvećih stručnjaka za endokrinologiju u BiH
Sinoć je u Sarajevu umrla je prof. dr. Elma Kučukalić-Selimović, poznata sarajevska ljekarka i bivša šefica Klinike za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

Prof. dr. Elma Kučukalić-Selimović imala je Specijalističku ordinaciju Endomedik, a u bogatoj ljekarskoj karijeri izdala je monografiju „Osteoporoza - dijagnostika, prevencija i liječenje“, koja je bila veoma čitana u cijeloj BiH.

Od prof. dr. Elma Kučukalić-Selimović se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji, a status njene prijateljice i poznate bh. glumice Hasije Borić-Stojić prenosimo u cjelosti:

“Ugasila se još jedna sjajna zvijezda moje generacije gimnazije Ognjen Prica.(1968-1972).

Ustati pa spomenuti ime prof. dr. Elme Kučukalić-Selimović, endokrinologinje, jedne od najvećih stručnjakinja za štitnu žlijezdu, heroja u bijelom u agresiji na našu zemlju.

Dugo se i herojski borila s opakom bolešću, tu je bitku izgubila sinoć u 21,30.
Sve o njoj naći ćete ne internetu. Dodaću samo da veliku radoznalost za nauku baštini i od svog oca, etnomuzikologa Zije Kučukalića.

Neka ti je laka zemlja bosanska  draga Elma.

Bašum sagosum, duboko saučešće suprugu Sutku i kćerki Selmi, kao i svim Kučukalićima i Selimovićima.”



Prof. dr. Elma Kučukalić-Selimović bila je jedan od najvećih stručnjaka za endokrinologiju u našoj zemlji, a u svojoj bogatoj ljekarskoj karijeri, pored dugogodišnjeg rada s pacijentima, izdala je i veoma čitanu monografiju „Osteoporoza - dijagnostika, prevencija i liječenje“.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.