24.10.2024. 9:31
1
Stevandić: „Pritisci su u posljednje vrijeme učestali, sve institucije RS-a su na udaru. Pokušavaju da nas…“
FOTO: n1
Danas proslavljamo 33. godine od kada su časni i hrabri ljudi odlučili da izglasaju Odluku o osnivanju Skupštine srpskog naroda i što se tiče Srpske, od ovog datuma sve počinje, rekao je za gostujući na RTRS-u predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

-Nakon ove Odluke donesena je Deklaracija o proglašenju Srpske, kao i datum njenog obilježavanja, odnosno 9. januar, kazao je Stevandić.

Stevandić je kazao da je temelj svake države Skupština.

-Povodom obilježavanja 33. godišnjice osnivanja Narodne skupštine danas će u Banjaluci biti održana promocija knjige "Armatura suvereniteta", kazao je Stevandić, te dodao:

-U ovoj monografiji nema fotografija nijednog predsjednika Skupštine, sli imaju sve odluke koje su donesene. Monografija pokazuje jedan dijagram sazrijevanja i odrastanja Republike Srpske. Ova knjiga govori o našim nastojanjima da budemo slobodni i da donosimo odluke. Simbolično, "Armatura suvereniteta" počinje Odlukom o osnivanju Skupštine srpskog naroda, a završava sa Deklaracijom o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koja je donijeta na Prvom svesrpskom saboru, kazao je Stevandić koji je „zaboravio“ napomenuti da je gotovo cjelokupno političko i vojno rukovodstvo bh. entiteta RS presuđeno za genocid i ratne zločine u Haagu.

Stevandić je komentirao i suđenje Dodku i Lukiću.

-Pritisci su u posljednje vrijeme učestali, sve institucije RS-a su na udaru.

Pokušavaju da nas ospore, putem nelegalnog procesa koji se vodi protiv Dodika, a koji je samo poštovao odluke koje je donijela Skupština. Cilj montiranog procesa protiv Dodika, jeste da ga izbace sa političke scene. Njemu se u Sarajevu sudi zato što nije pristao da poštuje odluke koje je donio nelegitimni Christian Schmidt, koji nema ovlaštenja da takve odluke donese, ali i zato što je stao na branik odbrane Srpske, kazao je Stevandić.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.