24.10.2024. 18:50
0
Zubić opisao tužnu realnost nakon ranjavanja sarajevskog učenika: Umjesto da počne prva smjena počeo je policijski uviđaj
Pucnjava ispred zgrade Srednje metalske škole u Sarajevu u kojoj je ranjen jedan učenik, događaj je koji je potresao sve građane glavnog grada Bosne i Hercegove. Svoj osvrt na nemili događaj dao je i sarajevski profesor Vedran Zubić.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Ispred škole u Sarajevu je jedan maloljetnik iz vatrenog oružja pucao i ranio drugog maloljetnika! Umjesto da počne prva smjena počeo je policijski uviđaj! DOTAKLI SMO DNO!

Godinama se “žmiri” na sve ono što se dešava, gura pod tepih, ne reagira adekvatno niti se na probleme gleda adekvatno i realno. Problemi asocijalizacije, nedostatka empatije i emocija te TOTALNA KRIZA DRUŠTVA je došla na naplatu!

Upozorava(l)o sam da će maloljetnici početi pucati, da će roditelji početi prijetiti maloljetnicima, da je kriza morala i divlji kapitalizam “pojeo” etiku i empatiju, da se neće riješiti problemi u zatvorenim kancelarijama sa donošenjem “preporuka” nego ozbiljnim radom na terenu!

ŠKOLE TREBAJU UVESTI SAMO ODGOJNI I PEDAGOŠKI RAD U NAREDNIH PAR MJESECI!

Teme moraju biti emocije, empatija, patopsihologija, odnosi u društvu, moralne vrijednosti, imocija, psihič̣ki i tjelesni razvoj, segregacija…

P.S. Za psovanje nogometnom sudiji kazna treneru je 3.000 KM, a za šamaranje nastavnice na radnom mjestu od strane roditelja 400 KM – SVE JE JASNO!, izjavio je sarajevski profesor.



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.