26.10.2024. 9:34
0
Dodik sazvao veliki sastanak zbog vijesti o vojnim kampovima za obuku u RS: Obavijestio i Putina
U Istočnom Sarajevu trebalo bi da bude održan sastanak povodom informacija da u Republici Srspkoj postoje kampovi za obuku.

Predsjednik RS Milorad Dodik demantirao je da postoje kampovi za obuku na teritoriji ovog bosanskohercegovačkog entiteta te ponovio da će od sigurnosnih agencija tražiti da se potpuno rasvijetli ovaj slučaj.

Dodik je o tome obavijestio i predsjednika Rusije Vladimira Putina.

"Demantujem da postoje kampovi. To nikada nije bila naša aktivnost. Sve ono što su nam do sada govorili bila je laž", rekao je Dodik za RTRS o navodima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH da su zabrinjavajući izvještaji iz Moldavije o postojanju kampova u RS u kojima Rusi obučavaju mlade za izazivanje nereda.

Dodik je rekao da je za danas zakazao "sastanak velikog formata u Istočnom Sarajevu, na kojem će se razmatrati ova situacija".

"Pozvao sam sve predstavnike Oružanih snaga, Ministarstva odbrane sa nivoa BiH, Ministarstva sigurnosti, predstavnike policije, predsjednika Vlade, člana Predsjedništva, poslanike, delegate, predstavnike Civilne zaštite i druge", rekao je Dodik.

I Ambasada Rusije u BiH je reagirala, tvrdeći da je to "hibridni rat protiv Rusije i RS".

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.