26.10.2024. 14:21
0
Dodik sazvao sastanak zbog kampova za obuku: Evo ko mu se odazvao pozivu
U Istočnom Sarajevu u toku je sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predstavnicima institucija RS-a i nadležnih službi u vezi sa navodima o kampovima za obuku na teritoriji RS-a.

Sastanku prisustvuju članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer RS Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan, direktor Policije RS Siniša Kostrešević, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, zamjenik državnog ministra odbrane Aleksandar Goganović. Na sastanku su i drugi ministri u Vladi Republike Srpske, te zvaničnici iz RS-a u državnim insitucijama.

Sastanak se održava u sjedištu Vlade RS.

Podsjećamo, neposredni povod za ovaj sastanak je informacija koju su objavili moldavski mediji kako se u Rusiji, Srbiji i BiH obučavaju ljudi koji bi trebali na nasilan način srušiti postojeće vlasti u toj zemlji. Ti kampovi se prema nekim tvrdnjama nalaze na prostoru RS-a.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.