15.11.2022. 21:28
0
Objavljene do sada neviđene fotografije djece koja su odrastala u opkoljenom Sarajevu: Prepoznajete li nekoga?
FOTO: Howard Sayer
Objavljene su do sada neviđene fotografije djece koja su odrastala u opkoljenom Sarajevu, a snimio ih je engleski fotograf Howard Sayer.

Ustupio ih je stranici Sniper Alley Photo, čiji je cilj prikupljanje i spajanje svjedočenja preživjelih i fotoreportera koji su izvještavali iz Sarajeva. Ovaj projekt nije napravljen samo kako bi dokumentovao i prikupio podatke iz perioda opsade, već i da bi odao počast svim onim koji su za takvo nešto plemenito platili svojim životima.



"Objavili smo na našoj stranici još jednu galeriju fotografija koje su nastale u toku opsade grada Sarajeva. To je ujedno i stota galerija. Cilj nam je da konačno stavimo imena na ove neprocjenjive fotografije pa ako nekoga poznajete, molimo vas da ga označite i podijelite našu objavu", napisali su.

Sayer je 1995. godine stigao u Sarajevo. Radio je za humanitarne organizacije. Također je obišao Krajinu, Tuzlu i Kosovo. Fotografisao je i izbjeglice u Ruandi i Sudanu. U Sarajevo se vratio 2000. godine kako bi snimio obnovu grada.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.