19.4.2018. 12:15
0
Nesreća u Ilijašu: Poginuo radnik "Elektrodistribucije" Sarajevo, drugi radnik teško povrijeđen
Jedan radnik "Elektrodistribucije" Sarajevo jučer je poginuo, a drugi je teško povrijeđen prilikom pada stuba u mjestu Vruci na području općine Iijaš.

Dežurna služba Sedme PU obaviještena je da je na lokalitetu Vrutci, općina Ilijaš, došlo do povređivanja dva lica prilikom rada na elektro-stubu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli povrijeđene radnike „Elektrodistribucije“ Sarajevo S.Š. i A.A., kao i radnike firme „Brković SM“ koja je vršila prokres 10-kilovoltnog dalekovoda na relaciji Nišići – Vrutci – Vukasovići.

Tom prilikom radnici „Elektrodistribucije“ izjavili da su vršili španovanje žica na dalekovodu, te da je oko 12.50 sati radnik firme „Brković SM“ A.D. oborio jedno stablo smrče, koje je palo na našpanovane žice dalekovoda, te da je tom prilikom došlo do pucanja betonske nogare koja nosi drveni stub, nakon čega pomenuti stub pada zajedno sa radnicima „Elektrodistribucije“ A.A. i S.Š – navod eiz policije.

Od posljedica pada radnik A.A. je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane na KUM UKC Sarajevo, dok je drugi radnik S.Š. prilikom pada zadobio povrede od kojih je podlegao na licu mjesta, a što je konstatovano od strane ljekara ZZHMP Kantona Sarajevo.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i inspektorom zaštite na radu. Tijelo preminulog S.Š. je vozilom KJKP „Pokop“ prevezeno u prostorije prosektur Bare.  Policijski službenici nastavljaju dalji rad – kažu iz MUP-a KS.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.