19.8.2020. 15:45
0
Tužilaštvo KS predložilo pritvor za službenika banke: Tražio od klijenta da mu "zatvori" kredit uz naknadu od 5.000 KM
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo ispitao je osumnjičenog službenika Addiko Banke Sarajevo zbog postojanje osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi te Općinskom sudu u Sarajevu predložio određivanje mjere pritvora.

Kako je Feni rečeno u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, takva mjera predložena je zbog razloga opasnosti uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Tokom istrage je utvrđeno da je osumnjičeni u julu i augustu ove godine ostvario kontakt s klijentom banke i da je od njega tražio da mu za zatvaranje kredita u iznosu od oko 30.000 KM da dar u iznosu od 5.000 KM, s tim da na ime zatvaranja kredita samo uplati iznos od 20.000 KM.

Time je, kažu u Tužilaštvu KS, službenik pribavio sebi dar u iznosu od 5.000 KM.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.