11.5.2022. 17:15
0
Mirzi Hodziću dvije godine zatvora za neovlašteni promet drogama
Sud Bosne i Hercegovine osudio je Mirzu Hodžića (1988.), koji je sporazumno priznao krivicu za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama, na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine.

Radi se o predmetu Tužilaštva BiH u procesuiranju grupe za organizovani kriminal, koja je vršila neovlaštenu međunarodnu kupoprodaju, prenos, prevoz, držanje, posredovanje u daljoj međunarodnoj prodaji i kupovini opojnih droga "cannabis" i sintetičke droge "speed" i sa područja Republike Albanije prevozila na područje Bosne i Hercegovine, te vršila dalju prodaju opojnih droga.

U skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti nezakonita imovinska korist u iznosu od 2.000 eura koju je stekao izvršenjem krivičnog djela, kao i sredstva korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući mobilni telefon sa pripadajućom SIM karticom, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, Sud Bosne i Hercegovine je prihvatio sporazum i izrekao kaznu optuženom.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.