27.7.2023. 10:56
0
Uhapšen 31-godišnji diler iz Hrasnog
FOTO: ilustracija
U Sarajevu je jučer lišen slobode 31-godišnji A.A. diler iz sarajevskog naselja Hrasno.

Kako je rečeno iz policije, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije lišili su slobode A.A. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i Neovlašteno držanje vatrenog oružja.

Općinski sud u Sarajevu je naredio da se dileru A.A. pretrese kuća koju koristi u ulici Hamdije Pozderca.

Policija mu je u kući pronašla i oduzela:

više PVC pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase oko 210 grama,
jedno PVC pakovanje sa sadržajem materije bijele boje koja asocira na opojnu drogu amfetamin, ukupne bruto mase oko 175 grama,
dva manja PVC pakovanja sa sadržajem materije bijele boje koja asocira na opojnu drogu amfetamin,
22 komada puščanih metaka,
četiri komada pištoljskih metaka,
više dijelova za oružje (pištolj),
jedna digitalna vaga s tragovima NN materije.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.