29.7.2023. 9:38
1
Uhapšen maloljetnik koji je BMW-om udario djevojke u Hrasnom
FOTO: Dnevni Avaz
Uhapšen je maloljetnik koji je jučer automobilom marke BMW udario dvije pješakinje u ulici Porodice Ribar bb u sarajevksom naselju Hrasno.

Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza vozila kojim je upravljao maloljetni H.L.A iz Sarajeva, a potom i udara na trotoaru u pješake K.S. i H.S. iz Sarajeva. 

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede odnosno frakturu lijeve pete zadobila je pješak K.S., a povrede su konstatovane na KUM UKC Sarajevo, nakon čega je upućena na kliniku ortopedije i traumatologlje, gdje je zadržana na daljem liječenju.

Lake tjelesne povrede zadobila je H.S, povrede konstatovane na KUM UKC Sarajevo, gdje je na odjeljenju za opservaciju zadržana na daljem posmatranju. 

Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 336 Kaznennog zakona FBiH teška krivčna djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa kaznenim djelom iz člana 332 KZ FBiH ugrožavanje javnog saobraćaja, istog dana u 23.30 sati lišen je slobode slobode vozač BMW-a, nakon čega je predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

On nije bio pod utjecajem alkohola ili narkotika, a automobil koji je vozio je u maminom vlasništvu.

(Erna H.) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.