10.8.2023. 14:46
0
Udarao, vrijeđao suprugu pa dobio uvjetnu kaznu i obavezno liječenje od ovisnosti
FOTO: Ilustracija
Zdrinku Soldi je izrečena uvjetnu kazna kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a zatvorska kazna se neće izvršiti ukoliko osuđeni, ne počini novo kazneno djelo

Po optužnici Kantonalnog tužilaštva HNK u Mostaru, Općinski sud u Mostaru je donio pravomoćnu osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Zdrinka Soldu, (1972.), iz Mostara, zbog nasilja u porodici, prenosi Oslobođenje.

Soldi je izrečena uvjetnu kazna kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a zatvorska kazna se neće izvršiti ukoliko osuđeni u roku od dvije godine, ne počini novo kazneno djelo.

- Naime, optužnicom Županijskog tužiteljstva HNŽ u Mostaru, Zdrinku Soldi stavljeno je na teret da je tijekom 2022. godine u obiteljskoj kući u Mostaru, u više navrata, nasiljem, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje svoje supruge - oštećene R. S., na način da ju je u alkoholiziranom stanju, vrijeđao, udarao ju po tijelu u nazočnosti djece i razbijao stvari po kući, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva HNK.

Soldi je izrečena mjera „Obaveznog liječenja od ovisnosti“ u trajanju od dvije godine računajući od dana pravomoćnosti presude, te je odlučeno da, ukoliko se osuđenik ne podvrgne liječenju od ovisnosti tokom vremena provjeravanja, uvjetna kazna se može opozvati.

Općinski sud je cijenio da će se i sa ovakvom sankcijom, uvjetnom osudom, kojom je osuđeniku zapriječena kazna zatvora od šest mjeseci, sa rokom provjere od dvije godine, uz izricanje mjere „Obveznog liječenja od ovisnosti“, postići preventivna i sankcionirajuća svrha kažnjavanja.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.