7.9.2023. 16:01
0
U Zenici gorio stan - Elvedin Sakić: "Nagut'o sam se dima. U hitnoj su mi rekli da se napijem mlijeka. Čekićem sam razvalio vrata, znao sam da u tom stanu živi komšinica"
Tokom današnjeg dana dogodio se požar u zeničkom naselju Radakovo u ulici Avde Smajlovića Lamela 2. Na sreću povrijeđenih osoba nije bilo a na teren su odmah izašli pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Zenica.

Požar je lokalizovan a službene osobe trenutno rade uviđaj.

Kako doznaje portal Crna-Hronika u stanu se na sreću nije nalazio niko a nezvanično produžni kabal izazvao požar u stanu u kojem je pričinjena veća materijalna šteta. U stanu je živjela starija ženska osoba.

Čitatelji istog medija tvrde da je prvi u pomoć "priskočio" poznati zenički TikToker Elvedin Sakić.

“Kada sam vidio da gori stan u komšiluku prvi sam dotrčao do vrata i razvalio ih čekićem. Znao sam da u tom stanu živi starija komšinica, pa sam mislio da je ona u stanu i da je treba spasiti. Nisam razmišljao sekunde kada sam ušao u stan, vidio sam da na sreću nje nema. Odmah sam pozvao policiju i vatrogasce. Sve je bilo u dimu, cijeli stan. Naguto sam se dima ali dobro sam. Sreća u stanu nije bio niko. Sve se dogodila u par minuta. Provalio sam vrata da pomognem. Malo mi se bilo zanesvjestalo ali sam dobro. U hitnoj su mi rekli da uzmem mlijeka, da se napijem", izjavio je Elvedin Sakić za portal Crna-Hronika.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.