19.10.2023. 12:54
0
U Mercedesu pokušao prokrijumčariti 22 strana državljana
Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša, 18. oktobra 2023. godine, spriječili su krijumčarenje 23 državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkih motornih vozila Mercedes, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske, u kojem su bile 22 osobe, dok se u drugom vozilu, nacionalnih oznaka BiH, nalazila jedna osoba. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se trojica državljana Bosne i Hercegovine.  

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Krijumčarenje osoba, o navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni lišeni slobode, a vozila i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti. U jednom od vozila otkrivena je i manja količina opojne droge marihuana. Protiv osumnjičenih, Tužilaštvu BiH bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba. 

Državljani R. Turske će, uz Prijedlog za izricanje mjere protjerivanja s teritorije BiH, biti predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.