30.11.2023. 11:25
0
Detalji pokušaja ubistva na Palama: Uhapšen poznati dvojac, sugrađanina tukli i betonskom pločom
Miloš Obradov i Stefan Samardžija iz Pala, od ranije poznati policiji po kriminalnim djelima, uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da ubiju sugrađanina koga su brutalno pretukli, udarajući ga šakama, nogama, ali i betonskom pločom.

U PU Istočno Sarajevo navode da je pretučeni zadobio povrede opasne po život i hospitalizovan je u Bolnici ”Srbija” u Istočnom Sarajevu. Motiv sukoba se istražuje, a prema nezvaničnim informacijama, žrtva je pretrpila veoma teške povrede budući da je udaran betonskom pločom, teškom oko 30 kilograma, piše ATV.

“M.O. i S.S. iz Pala uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo pokušaj ubistva, tako što su fizički napali sugrađanina i nanijeli mu povrede opasne po život”, navode u PU Istočno Sarajevo.

Dodaju da su uviđaj na licu mjesta obavili policijski službenici u prisustvu dežurnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštvu Istočno Sarajevo.

“Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati tužiocu OJT Istočno Sarajevo u dalju nadležnost”, navode u policiji.

Obradov i Samardžija imaju bogat kriminalni dosije. Obojica operativno važe za članove automafije sa Pala, u istrazi ubistva Damira Ostojića Šijana dovođeni u vezu sa krađom ”škode oktavije” koja je korištena u ubistvu, te krađom registarskih oznaka koje su postavljene na to vozilo. ”Oktavija” je nakon zločina pronađena zapaljena u selu Šešići kod Gornje Piskavice. Protiv njih je obustavljena istraga zbog nedostatka dokaza.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.