1.2.2024. 12:45
0
Tužiteljica prepričala stravičan detalj ubistva na Otoci: Vidjela sam mrtvo dijete, s aparatićem za zube. U autu, smoki, slatkiši…
Tokom jutrošnjeg ročišta za određivanje pritvora Ademu Šumanu, osumnjičenom za ubistvo Farisa Penedaka, tužiteljica je otkrila jedan šokantan detalj.

Tužiteljica je u sudnici opisala da, kada je došla na mjesto ubistva, da je "vidjela mrtvo dijete, s aparatićem za zube u ustima". I autu je vidjela, obrazlagala je dalje, smoki, slatkiše, čokoladice… te se pitala šta je motiv?

Osumnjičeni Šuman i njegovi pomagači su višestruko osuđivani i konzumenti su narkotika, podatak je koji je tužilaštvo iznijelo u sudnici. Trećeosumnjičeni je prilikom hapšenja bio pod utjecajem droge.

"Šuman je bez ikakvog razloga prišao s leđa njihovom vozilu, mahao rukama. Oni su otvorili prozor i pitali šta je problem? On je tada preskočio na mjesto suvozača, kroz prozor svog auta udario vozača i momka na zadnjem sjedištu, a potom izvadio pištolj i ispalio metak koji je pogodio Farisa, koji je vrlo brzo preminuo. Onda je zvao Elmedina Gradišića, koji je sakrio vozilo, a potom Saljevića koji ga je odvezao u Zenicu. Šuman se predao samo zato što je već bio otkriven, jer ga je Gradišić zvao i rekao da mu policija pretresa kuću", opisala je tužiteljica jeziv detalj tragične noći.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.