15.2.2024. 11:47
0
Podignuta optužnica u BiH: Pred djecom se skidao i pokazivao polni organ, gađao ih je i hljebom
B. S. iz Bosanske Kostajnice optužen je za nasilje u porodici koje je počinio nad ocem na kojeg je pred policijom zamahivao sjekirom, ali i nad ženom, svojom maloljetnom djecom i maloljetnom sestričinom pred kojima je ženi prijetio i pokazivao polni organ.

Protiv njega je optužnicu podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Kako se navodi on je 15. januara 2020. godine, oko 2.25 sati u Bosanskoj Kostajnici pijan vrijeđao suprugu, te joj prijetio u prisustvu njihove dvoje male djece i svoje maloljetne sestričine govorio "Ti si k…, j.... ti majku, zaklat ću te kad zaspu djeca, vidjet ćeš ti svoje".

Kako se navodi, potom se optuženi skinuo i pokazivao nagu stražnjicu, a zatim se okrenuo prema oštećenoj i pokazivao polni organ govoreći joj: "Evo ti, evo ti".

Njegova maloljetna sestričina je okrenula glavu i u šoku od ujakovog ponašanja, počela se tresti i plakati.

Djevojčica mu je rekla mu: "Za mene si mrtav. Kakav si ti ujak da mi pokazuješ k... on je tada rekao: "p... ti materina" i pogodio je komadom - hljeba.

- Dakle, ugrozio spokojstvo i duševno zdravlje člana svoje porodice u prisustvu djeteta i prema djetetu, čime je, počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, stoji u optužnici.

Također ga terete da je 11. aprila 2020. godine oko 21.18 sati u Bosanskoj Kostajnici, počinio nasilje u porodici kada je bio pijan sa koncentracijom alkohola 2,87 promila u organizmu.

On je kako se dodaje, zamahivao sjekirom više puta u pravcu svog oca M. S. te više puta sjekirom udarao u drveni sto koji se nalazio u dvorištu kuće.

Zbog svega je, njegova sestra pala u nesvjest.

Tu su bili i policajci iz Bosanske Kostajnice koji su došli po pozivu sestre koja ih je pozvala navodeći da njen brat prijeti da će nju i ukućane izbaciti iz kuće i zapaliti kuću.

Oni su naredili B. S. da odloži sjekiru i stali između njega i oca u cilju da spriječe napad, ali se nasilnik oglušio o naređenje i nastavio nekontrolisano udarati sjekirom po stolu govoreći: "Ne prilazite mi i vas ću udariti".

Također je rekao da će napraviti veliko zlo, da ima bombu i da će je baciti ukoliko policajci priđu.

U jednom momentu je spustio sjekiru na sto, nakon čega su ga policijaci uhapsili.

U ovom slučaju ga terete za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, pišu Nezavisne.

Prijedor
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.