5.3.2024. 10:39
0
Određen pritvor za Mađara koji se sumnjiči da je usmrtio ženu u Tuzli: Tužilaštvo saopštilo detalje ubistva
FOTO: Dnevni Avaz
Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za mađarskog državljana Erno Szabo-Csaki (50) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo svoje supruge Selme Baluković u njenoj porodičnoj kući u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica u periodu od 19. do 21. februara 2024. godine, kada je pronađeno tijelo preminule.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je u pomenutom periodu upotrijebio hladno oružje, luk i strijelu, te ispalio strijelu u pravcu oštećene, pogodio je u predjelu grudnog koša, što je prouzrokovalo unutrašnje krvarenje i smrt Selme Baluković.

Osumnjičeni je također pronađen u kući sa ubodnim povredama u predjelu stomaka, te je dvije sedmice bio hospitaliziran u UKC-u Tuzla. Nakon što je otpušten sa bolničkog liječenja, lišen je slobode i predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužulac je donio naredu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istražne radnje i vještačenja su u toku, saopćeno je iz Tužilaštva TK.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.