6.3.2024. 20:50
0
U Beogradu 4. aprila pripremno ročište za Marka Pjanovića i Azru Šabanović: Pomagali u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara
FOTO: facebook
Viši sud u Beogradu zakazao je za 4. april pripremno ročište pred početak suđenja optuženima za učešće u ubistvu Ranka Radoševića (53) zvanog Eskobar u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj (Beograd), koje se dogodilo 9. marta prošle godine, piše Telegraf.rs.

U ovom slučaju optuženi su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, kao i državljani BIH Marko Pjanović (28) i Azra Šabanović iz Brčkog.

Po završetku pripremnog ročišta, koje je zatvoreno za javnost, sud će zakazati glavni pretres, odnosno suđenje.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim dijelom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva.

Državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko Pjanović (28) i (22) Azra Šabanović optuženi su za krivično djelo teško ubistvo u pomaganju.

Kako je Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije saopćilo postoji osnovana sumnja da su Stefan Z. i Luka V. 9. marta 2023. godine oko 11.05 sati na podmukao način lišili života Radoševića, koji je uslijed zadobijenih povreda preminuo u 11.32 sati i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Sumnja se da su oni, noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u Radoševića dok je stajao ispred ulaza u kafić.

R.R. je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, uslijed čega je Radošević pao na pod.

Stefan Z. mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Nakon toga su obojica osumnjičenih pobjegli sa lica mjesta automobilom marke Golf 4 karavan koje su potom zapalili u naselju Petlovo brdo.

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Marko Pjanović i Azra Šabanović sa umišljajem pomogli Stefanu L. i Luki V. u izvršenju krivičnog djela, jer su im obezbijedili automobil Golf 4 karavan za potrebe ubistva, a Marko Pjanović i da je im je stvorio uslove za izvršenje krivičnog djela.

Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, Marko Pjanović je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil Fiat tip 500, da bi potom 27. februara prošle godine, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog Ranka Radoševića radi kupovine njegovog automobila "Golf 8".

Sljedećeg dana oni su razmjenom SMS poruka dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici "Кnez Petrol" u Rušnju, gde je osumnjičeni Marko Pjanović došao iznajmljenim automobilom, a kako bi vidio vozilo marke Golf 8 koje je prodavao Radošević.

Devet dana kasnije, 9. marta prošle godine Marko Pjanovića je kontaktirao Radoševića putem aplikacije "WhatsApp", pa su se dogovorili da se oko 11 sati sastanu na benzinskoj stanici "Кnez Petrol" u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako se Marko Pjanović nalazio na teritoriji BiH. Na taj način on je stvorio uslove za izvršenje krivičnog djela Stefanu Z. i Luki V.

Azra Šabanović je, kako se sumnja, 4. marta prošle godine zajedno sa Markom P. u Кraljevu sa jednog parkinga oduzela vozilo Golf 4 karavan i dovezla ga u Beograd, a osumnjičeni Marko Pjanović se dovezao iznajmljenim Fiatom.

Pomenuti Golf su kasnije Stefan Z. i Luka V. koristili za izvršenje krivičnog djela.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.