7.3.2024. 11:13
0
Novi napad na bošnjačku kuću u Vlasenici: Srušena ograda, osoba nakon provale vršila nuždu u hodniku
FOTO: TUZLAPRESS
Nedim Salaharević je jučer u popodnevnim satima posjetio svoju porodičnu kuću u Vlasenici kako bi preuzeo ključ od majstora koji je izvodio građevinske radove. Prilikom ulaska u dvorište primijetio je srušenu ogradu.

- Prišao sam ogradi i vidio da je drveni stup koji je bio čvrsto ukopan u zemlju izvučen i taj dio ograde srušen. Dio srušene ograde nalazi se u dijelu dvorišta koji graniči sa parkingom. Provjerio sam ostale stupove i bili su čvrsti i ukopani jer sam prije napustio kompletnu ogradu. Odmah sam posumnjao da su drveni stub i ograda namjerno oboreni i da je smeće namjerno razbacano po cijelom dvorištu, jer su kontejneri u neposrednoj blizini, kaže Salaharević i nastavlja:

- Neprijatno me iznenadilo kada mi je majstor rekao da su ulazna vrata kuće više puta otvarana, te da ih ponovo zaključava. Vidio sam otiske od udaraca na vratima, a kada sam ušao u kuću osjetio se nepodnošljiv smrad. U kući je obavljao nuždu i u toaletu i u hodniku. Staklena vuna koju sam kupio za rad po kući bila je isjeckana i razbacana po sobi. Pozvao sam službenike PS Vlasenica koji su sačinili službenu zabilješku, rekao je on.

Podsjećamo prilikom nedavne posjete Salaharevića rodnoj kući ispred stepeništa ga je dočekala isječena košarkaška lopta. Sve se to događa, mislimo na isječenu loptu i provalu u kuću, nakon što je Nedim Salaharević svjedočio u Sudu BiH u predmetu protiv Maneta Đurića i dr., odnosno aktuelnog načelnika Miroslava Kraljevića, koji je po mnogima gospodar života i smrti u Vlasenici, piše Tuzlapress.

- Sve ovo što zatičem, vjerovali ili ne, meni daje snagu da istrajem u onom što sam naumio. A naumio sam da obnovim svoju rodnu kuću, da postavim novu ogradu, da postavim koš kao uspomenu na svog brata Edina i muzej-sobu u sklopu kuće. Niko me na tom putu neće zaustaviti. Moram ovo spomenuti. Kuća je dvije godine prazna i nikad nije bilo provala. Otkako sam svjedočio u Sudu BiH mene dočekuje isječena lopta, a sada rušenje ograde i provala u kuću. Šta je sljedeće? Ja znam! Slijedi obnova moje kuće, sviđalo se to nekom ili ne, i svega onog nabrojanog, a, iskren da budem, jedva čekam da postavim koš na mjestu gdje je nekada bio. U budućnosti u moju avliju, neka budu sigurni, neće ulazati kako su to ulazili u proljeće i ljeto 1992. godine, decidan je Salaharević.

U Vlasenici je ubijen svaki sedmi Bošnjak, a Nedimu su ubijeni otac Muhamed i brat Edin koji je bio juniorski košarkaški reprezentativac Jugoslavije. Vlasenica je grad u kojem stoluje Miroslav Kraljević, ujedno i optuženik za najmonstruoznije ratne zločine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.