13.3.2024. 9:18
0
Presuda za eksploziju u Hrasnici: Bacili mu dvije bombe nakon svađe zbog cirkulara
FOTO: Dnevni Avaz
Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Jasenko Ružić, prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji su s Tužilaštvom potpisali Vedad Rožajac, optužen za pokušaj ubistva u Hrasnici, te Nedim Muzur, koji se tereti za nedozvoljeno držanje oružja, prenosi Avaz.

Vedadu Rožajcu izrečena je kazna u trajanju od tri godine te mu je produžen pritvor, dok se Muzur nagodio na godinu zatvora. Trećeoptuženi u ovom predmetu Ermin Ćurić nije potpisao sporazum s Tužilaštvom.

Rožajac i Ćurić terete se za pokušaj ubistva Elvedina Hodžića.

Napad na kuću Elvedina Hodžića u Hrasnici desio se 11. juna 2022. godine u 2.30 sati. Na stan porodice Hodžić, koji se nalazi u prizemlju kuće, bačene su dvije bombe. Jedna je ubačena u sobu u kojoj je bio Hodžić, ali, na svu sreću, nije aktivirana. Druga bomba je eksplodirala ispred stana.

Hodžić je istražiteljima izjavio da je prije lomljave stakla čuo glas Vedada Rožajca, koji je rekao: "Tri, četiri, sad." Navodno je Ćurić tom prilikom Vedadu čuvao stražu.

Oštećeni Hodžić dobro poznaje trojicu uhapšenih jer se s njima jedno vrijeme družio, a svađa s Vedadom je izbila zbog cirkulara za drva koji je Hodžić dao Nedimu, a poslije je saznao da je kod Vedada.

Istražiteljima je kazao da mu je Vedad prijetio i poslao mu poruku "da ne priča da je cirkular kod njega te da se čuva".

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.