15.3.2024. 10:18
0
Drama u Trebinju: Maloljetnik prijetio pokoljem u jednoj srednjoj školi
FOTO: Vijesti.ba / Trebinjelive
Policijski službenici PU Trebinje, danas su Republičkom javnom tužilaštvu predali maloljetno lice iz Bileće koje se sumnjiči da je počinilo Krivično djelo "Terorizam".
Prema saznanjima ATV-a, maloljetnik je putem društvenih mreža prijetio pokoljem u jednoj srednjoj školi, a, kako portal Trebinjelive nezvanično saznaje, to je mnoge roditelje uznemirilo pa svoju djecu nisu poslali u vrtiće i škole.

- Policijski službenici došli su do operativnih saznanja da je jedno ili više lica, priprema teroristički akt na jednu srednju školu u Trebinju. Odmah po saznanju, obaviješteno je posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do lica iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično djelo - rekao je načelnik PU Trebinje, Siniša Laketa.

Laketa je naveo da je lice uhapšeno sinoć u 19 sati i predato je u dalje postupanje nadređenom tužilaštvu.
Trebinje
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.