17.3.2024. 11:24
0
Državljanin Srbije koji je vrbovao maloljetnicu iz Pazarića se sumnjiči za seksualni odnos s djetetom
Mostarska policija uhapsila je 32-godišnjeg državljanina Srbije M.J. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Seksualni odnos s maloljetnom osobom".

Naime, državljanin Srbije M. J. (32) uhapšen je u Mostaru zbog vrbovanja 14-godišnje djevojčice koja živi u naselju Pazarić. Policija je utvrdila da je on putem društvenih mreža nagovorio djevojčicu da pobjegne od kuće te se uda za njega, prenosi danas portal Klix.ba.

Prvo je PU Hadžići prijavljeno da se djevojčica 13. marta udaljila u nepoznatom pravcu, a na osnovu operativnih podataka i saznanja do kojih su došli službenici PU Hadžići i Trnovo, otkriveno je da je djevojčica odbjegla od kuće kako bi se udala za M.J, prenosi portal Klix.ba.

Na osnovu saradnje policijskih službenika Uprave policije KS, PU Hadžići i Trnovo, Federalnog MUP-a te Policijske stanice Sjever Mostar M. J. je lociran, a zatim i uhapšen.

On se sa djevojčicom nalazio u Mostaru i bili su na putu prema Crnoj Gori. Nad uhapšenim M. J. je izvršena kriminalistička obrada, dok je djevojčica vraćena roditeljima.

M.J. se trenutno nalazi u prostorijama mostarske policije zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Spolni odnos s maloljetnom osobom" propisan članom 207. Krivičnog zakona FBiH, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Ovim zakonom, stavom 1. koji kaže "Ko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom" preporučene su kazne zatvora od jedne do osam godina.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.